ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Ενοχλητικές διαφημίσεις από το WordPress (και όχι μόνο) και η αντιμετώπιση τους.

Δυστυχώς η εταιρία που φιλοξενεί την ιστοσελίδα μας (wordpress), αποφάσισε ετσιθελικά, μονομερώς και τελείως απροειδοποίητα, να μας κατακλύσει παντού με ενοχλητικές ίσως και απρεπείς διαφημίσεις, από προϊόντα διαφόρων άσχετων κατηγοριών, αλλοιώνοντας έτσι την φυσιογνωμία και σοβαρότητα της ιστοσελίδας, η οποία γίνεται ιδιαίτερα κουραστική, δυσανάγνωστη, δίνοντας την εντύπωση ενός ακαλαίσθητου δικτυακού παζαριού …

Αυτό συμβαίνει στις απλές σελίδες, που δεν είναι επί πληρωμή, »εκβιάζοντας» με αυτόν τον τρόπο σε ετήσια συνδρομή, για να καθαρίσει η σελίδα, από τις τόσες διαφημίσεις.

Μια λύση είναι:

1. Εάν ανοίγετε τις ιστοσελίδες με τον browser (φυλλομετρητή) Οpera, πηγαίνετε πάνω δεξιά στις τρεις γραμμές – Γρήγορη ρύθμιση, και κατεβαίνοντας λίγο με τη ροδέλα του ποντικιού στο Προσωπικό απόρρητο και ασφάλεια. Εκεί τσεκάρετε το: Αποκλεισμός διαφημίσεων.

2. Εάν ανοίγετε τις ιστοσελίδες με τον browser (φυλλομετρητή) Firefox, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόσθετο (add-on) φραγής, όπως το AdGuard AdBlocker. για τον Firefox.

Με το Configure AdGuard και τα settings ορίζετε την δράση του προσθέτου.

3. Εάν ανοίγετε τις ιστοσελίδες με τον browser (φυλλομετρητή) Edge, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα (add-ons) φραγής, όπως το AdGuard AdBlocker. για τον Edge.

Τα πρόσθετα φραγής είναι μέρη λογισμικού που αποκλείουν διαφημίσεις και λειτουργούν με δύο τρόπους. Με τον πρώτο τρόπο, το πρόσθετο φραγής αποκλείει το σήμα από τον διακομιστή του διαφημιστή, με αποτέλεσμα η διαφήμιση να μην εμφανίζεται ποτέ στη σελίδα σας. Με τον δεύτερο τρόπο, αποκλείονται τα μέρη της ιστοσελίδας όπου θα εμφανίζονταν οι διαφημίσεις.

4. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε εγκαθιστώντας πρόσθετο φραγής και στους υπόλοιπους φυλλομετρητές (browsers), εκτός εάν έχουν κάποια αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις.

Σχολιάστε

3 Σχόλια

 1. Χρῖστος

   /  28 Μαρτίου, 2023

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ. ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΕΠΕΙΣ. ΘΕΡΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ.

  Απάντηση
 2. Ευάγγελος

   /  28 Μαρτίου, 2023

  Γειά σας!

  Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα οδηγό με ενέργειες που ίσως να βοηθήσει στο πρόβλημα με τις διαφημίσεις.

  https://wpadvancedads.com/manual/remove-ads-wordpress/

  Θα πρότεινα να κάνετε και ένα έλεγχο με κάποιο πρόγραμμα όπως το malwarebytes ή το Ad-Aware στον υπολογιστή σας όπως αναφέρουν και στo wordpress support εδώ:

  https://wordpress.com/support/no-ads/

  Απάντηση
  • Δυστυχώς χρησιμοποιούμε την ελεύθερη έκδοση και δεν μπορούμε να επέμβουμε στην κονσόλα, να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε, scripts ή plugins και σίγουρα δεν έχουμε το Google AdSense Auto ads (διαφημίσεις επί πληρωμή).

   Εάν πληκτρολογήσετε Ctrl+U πανω από την κεντρική σελίδα (https://greekdownloads.wordpress.com/), θα δείτε τον κώδικα της σελίδας,
   όπου στην γραμμή 204 έχει το script: javascript» async src=»https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js :https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1537544344134769&host=ca-host-pub-5038568878849053

   Έχει δηλαδή ενσωματώσει τον κώδικα για διαφημίσεις από την google. Οπότε μάλλον αυτό πρόσθεσε η πάροχος εταιρεία (wordpress)

   Τους στείλαμε email και περιμένουμε την απάντηση τους.

   Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: